Naravi prijazna

KMETIJA

Na naši kmetiji skušamo pridelati vse, kar nam narava ponudi. Na ekološki in naraven način zadnja leta pridelamo več kot 80% živil, ki jih postrežemo našim gostom kot kulinarično razvajanje.

Trenutno naša kmetija obsega cca. 30 hektarjev kmetijskih površin. Na poljih in vrtovih s kolobarjenjem vzgajamo zelenjavo, žita, sadje in zelišča. Na travnikih skrbimo za kvalitetno pridelano seno za živali.

Polovica naše kmetije se nahaja v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera in je del Natura 2000 območja. Tam imajo svoje pašnike naše govedo in konji.

Poleg govedoreje in konjereje redimo tudi prašiče ter se ukvarjamo s čebelarstvom. Skrb za ohranjanje vrstne pestrosti in habitatov je pomembna za nas in prihodnje rodove. Ekstenzivno in na trajnostni način.

Filozofija

IN POSLANSTVO

Naša filozofija je vsakemu gostu posebej pričarati življenje na podeželju, približati našo kulinariko, ki vsebuje surovine, pridelane na ekološki način, iz kmetije na krožnik (farm to table), torej ‘zero kilometer’ kuhinja.

Gostom radi prikažemo običaje naše bogate kulturne dediščine, sodelujejo lahko pri raznih opravilih na kmetiji, ogledajo si tudi domače živali (govedo, konje, prašiče, race, gosi, kokoši, mačke, psa…).

Spoznajte

NAS

Andrejevi smo Mojca, Jože, Andreja in Jani. Ponudimo vam utrip podeželja, doživetja in razvajanje. Svojo energijo, znanje in strast usmerjamo v življenje z naravo, samooskrbno. Delimo jih z vami.

Pridobljeni

CERTIFIKATI

Rastline in pridelki rastlinskega izvora; živali in proizvodi živalskega izvora (govedo, konji, kokoši (jajca))

SMGO – Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo (visoko kakovostno živilo – med)

Turistična kmetija – 3 jabolka

Sommelier I. stopnje

Kako

PRIDETE K NAM

IZ SMERI POSTOJNA

Na avtocesti izberite izhod Postojna, nato izberite cesto za Pivko in Ilirsko Bistrico. V Pivki se peljite po glavni cesti mimo odcepa za Knežak v smeri za Ilirsko Bistirico in Reko (HR). Po 6 km (7 min) pri avtobusnem postajališču zavijete levo za vas Šmihel in Narin. Peljete se naravnost skozi vas Šmihel. Po prihodu v vas Narin se pripeljite do centra vasi, kjer sledite usmerjevalnim tablam Turistična kmetija.

IZ SMERI ILIRSKA BISTRICA

Na cesti iz Ilirske Bistrice nadaljujete pot skozi vas Topolc v smeri proti Divači. V zaselku Ribnica nadaljujete pot proti Pivki, nato pa čez 4 km (4 min) zavijete pred avtobusnim postajališčem desno za vas Šmihel in Narin. Peljete se naravnost skozi vas Šmihel. Po prihodu v vas Narin se pripeljite do centra vasi, kjer sledite usmerjevalnim tablam Turistična kmetija.

OBIŠČITE NAS

Narin 107, 6257 Pivka,

Slovenija

POKLIČITE NAS

00386 (0)5 753 20 70

00386 (0)41 536 094

PIŠITE NAM

info@andrejevi.si

GPS koordinate

45°38’38.0” N   14°11’50.4” E

Odprti smo vse dni v letu po

predhodnem dogovoru.

© Turistična kmetija Pri Andrejevih, 2017.